TENDINT PONTS


Hoşgeldiniz.
Aquest bloc vol contribuir a tendir ponts.
Ponts entre cultures, entre cultura i societat, entre raó i sentiments.
Se escribe, aleatoriamente, en la lenguas que conozco o me gustan.
Aυτό είναι το σπίτι σας, i hope you will like it.FELICITATS GREGORI

El Govern català reconeix la trajectòria cívica i política al servei de Catalunya del destacat dirigent del PSUC i lluitador antifranquista.

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, lliurarà avui dimarts, 17 de gener, la Medalla d’Or de la Generalitat a Gregorio López Raimundo en reconeixement a la seva llarga i meritòria trajectòria política com a lluitador antifranquista.

L’acte tindrà lloc a les set del vespre, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Hi intervindrà, a més del president català, el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura; l’historiador Borja de Riquer, i el secretari general de la Presidència, Ramon Garcia Bragado, que llegirà el decret de concessió. El president Maragall lliurarà la Medalla d’Or i, tot seguit, el fill de Gregorio López Raimundo, Antonio Pàmies Bertran, parlarà en nom del guardonat. També assistirà a l’acte el president del Parlament, Ernest Benach.

La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, que té caràcter honorífic, distingeix persones que hagin prestats serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. Han estat guardonats també La Caixa, Joan Reventós, Joan Oró, Antoni Pladevall, Joaquim Molas i Francesc Candel. El Govern català el va distingir amb aquest guardó el passat 27 de setembre.

Un polític lluitador i compromès
López Raimundo, nascut el 1914 a Tauste (Saragossa), ha tingut una vida política intensa. El seu compromís polític va començar durant la guerra civil com a militant de les Joventuts Socialistes Unificades (JSUC) i combatent al front. Acabada la guerra es va haver d’exiliar a Mèxic, però l’any 1947 va tornar a Catalunya com a responsable de l’organització del PSUC en la clandestinitat.

El 1951 va ser detingut, torturat, condemnat a 4 anys de presó i expulsat del país. Però coherent amb el seu compromís, el 1960 va tornar a la vida clandestina a Catalunya. L’any 65 va ser designat secretari general del PSUC i el 1977 va ser nomenat president d’aquest partit, impulsant una política de defensa dels treballadors, les classes populars, la democràcia i l’autonomia catalana. Ha estat escollit diputat a les eleccions de 1977, 1979 i 1982. Actualment és membre honorari del “PSUC viu” i és afiliat d’EUiA.

La seva trajectòria justifica el reconeixement que se li atorga, amb el qual es rendeix homenatge a la vegada a tots els lluitadors antifranquistes que van patir la repressió i van mantenir en la clandestinitat el combat per la recuperació de la democràcia i de les llibertats nacionals de Catalunya.

No hay comentarios: